Ποιότητα Primus

Διατροφική Αξία

  • Το ψάρι είναι ένας πραγματικός θησαυρός λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που θεωρείται η πιο υγιεινή στον κόσμο. Σύμφωνα με τη διατροφική πυραμίδα και έρευνες των  The Mediterranean Diet Organization EUFIC – The European Food Information Council & Harvard T.H. Chan School of Public Health, η κατανάλωση του ψαριού συνίσταται 2 με 3 φόρες την εβδομάδα.
  • Το healthyeating.sfgate.com  & το NCBI National Center for Biotechnology Information, υποστηρίζουν το ψάρι είναι απόλυτα συμβατό με την υγιεινή διατροφή και συμπεριλαμβάνεται σε δίαιτες λόγω των χαμηλών του θερμίδων και της υψηλής θρεπτικής του αξίας. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, B & D, μέταλλα & ιχνοστοιχεία (Σίδηρο, Ασβέστιο, Φώσφορο, Ψευδάργυρο & Ιώδιο). Eίναι φυσική πηγή υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά και ως «καλά λιπαρά», που δεν παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι απαραίτητα να προσλαμβάνονται μέσω της διατροφής για τη σωστή λειτουργία του. Αποτελέσματα έρευνας από τον οργανισμό Globefish /Food and Agriculture Organization, έδειξαν ότι, η ημερήσια πρόσληψη 250 mg ωμέγα-3 για τους ενήλικες παρέχει τη βέλτιστη προστασία από ασθένειες και 150mg από τα παιδιά, τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου. NCBI National Center for Biotechnology Information
  • Το λαβράκι και η τσιπούρα είναι μια εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) το λαβράκι και η τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν πλούσια πηγή ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους προτείνεται δύο φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, γιατί όπως έχει αποδειχθεί βοηθάει στη διατήρηση τής υγείας τής καρδιάς.

Αποδεδειγμένα, τόσο η τσιπούρα και το λαβράκι, όσο και το φαγκρί βραχύπτερο και ο κρανιός Primus αποτελούν υψηλή πηγή Ω3 και πρωτεϊνών, συμβάλλοντας σε μια ολοκληρωμένη διατροφή. Ενδεικτικά, ένα γεύμα τσιπούρας 200γρ περιέχει περισσότερα από 2γρ Ω3 λιπαρά οξέα.

Εκτροφή

Premium τροφή για Primus ψάρια

Οι υπεύθυνοι ταΐσματος της ομάδας Primus βρίσκονται καθημερινά κοντά στα ψάρια, τα ταΐζουν με το χέρι,  χωρίς τη χρήση μηχανικών μεθόδων και παρατηρούν διαρκώς τη συμπεριφορά τους για να εξασφαλίσουν τη σωστή και υγιή ανάπτυξη τους.

Οι τροφές για τα ψάρια μας είναι ειδικά σχεδιασμένες από την ομάδα  Έρευνας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους διατροφολόγους των καλύτερων παραγωγών τροφής ψαριών.

Η εκτροφή των ψαριών Primus γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιημένες, μη γενετικά τροποποιημένες τροφές (GMO FREE), χαμηλών λιπαρών, πλούσιες σε Βιταμίνες, Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία που συντελούν στην υπέροχη γεύση και την εύρωστη ανάπτυξή τους.

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφών ο όμιλος Ανδρομέδα εφαρμόζει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου επτά επιπέδων. Το σύστημα βασίζεται σε κριτήρια αξιολόγησης από την επιλογή του προμηθευτή, των συστατικών και την προέλευσή τους έως και ελέγχους κατά την χρήση τους.

Επιλογή & Συσκευασία

Διαλεγμένα ένα ένα!

Οι Υπεύθυνοι Επιλογής & Συσκευασίας διαλέγουν κάθε ένα ψάρι ξεχωριστά έτσι ώστε να πληροί τις premium προδιαγραφές της σειράς Primus τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι στο πιάτο σας θα φτάσουν μόνο τα καλύτερα ψάρια.

Το ταξίδι συνεχίζεται με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια, κρατώντας άρρηκτη την αλυσίδα ψύξης (0-2°C) ως τα ιχθυοπωλεία, με τελικό προορισμό το τραπέζι του καταναλωτή σε λιγότερο από 24 ώρες!

Βιωσιμότητα & Περιβάλλον

Η θάλασσα είναι το σπίτι μας!

Το περιβάλλον και το νερό στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια μας, αποτελεί για εμάς θεμέλιο λίθο της υγείας και της ποιότητάς τους.

Τα ψάρια μας μεγαλώνουν στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου πελάγους, σε προσεκτικά επιλεγμένες περιοχές, απομακρυσμένες από αστικά κέντρα και από κάθε βιομηχανική και τουριστική δραστηριότητα.

Εφαρμόζουμε σχολαστικά σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού, του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, σε συνεργασία με Ελληνικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε αναλυτική μελέτη και ποιοτική αξιολόγηση των πυθμένων στις Ιχθυοτροφικές μονάδες του ομίλου Ανδρομέδα από τα εργαστήρια:

  • Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας – Τμήμα γεωλογίας / Πανεπιστήμιο Πατρών  
  • Εφαρμοσμένης Οικολογίας Υδάτινων Συστημάτων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών

Στις βασικές αξίες του ομίλου Ανδρομέδα για αειφόρο ανάπτυξη είναι η αγάπη και ο σεβασμός προς το θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να σας  προσφέρουμε άριστα προϊόντα.

Αλίευση

Περιορισμένη Ποσότητα… Ποιότητα Primus!

ψάρια Primus είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας και η αλίευσή τους γίνεται καθημερινά και κατά παραγγελία ανάλογα με τη ζήτηση, έτσι ώστε να φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή την ίδια μέρα, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους στο μέγιστο.

Αλιεύονται από την εξειδικευμένη ομάδα Primus με ειδικά σχεδιασμένες απόχες που «αγκαλιάζουν» τα ψάρια, έτσι ώστε να διατηρούνται στο ακέραιο τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

Κατά τη διάρκεια της αλίευσης και μέχρι να φτάσουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη σας, εξασφαλίζονται οι ιδανικές θερμοκρασίες (0–2°C) για να διατηρούνται ολόφρεσκα και λαχταριστά!

Έρευνα & Ανάπτυξη

Primus: Απόσταγμα εμπειρίας 20 ετών

Στον όμιλο Ανδρομέδα το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας με μοναδικό στόχο τη διαρκή βελτίωση των μεθόδων παραγωγής & ασφάλειας τροφίμων, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των ψαριών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους.

Ο όμιλος Ανδρομέδα συμμετέχει σε κορυφαία προγράμματα έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό:  

Ευρωπαϊκά προγράμματα Έρευνας

Πανεπιστήμια με τα οποία έχουμε σταθερή συνεργασία την τελευταία 15-ετία.

Κρατικός ερευνητικός οργανισμός που αποτελείται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, το Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας.

Ιχνηλασιμότητα, Ασφάλεια & Πιστοποιήσεις

Κάθε ψάρι Primus έχει ταυτότητα!

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το γόνο, την εκτροφή, τη διαλογή, τη συσκευασία έως και τον προορισμό του τελικού προϊόντος, εφαρμόζουμε σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας με σκοπό να γνωρίζουμε με ευκολία και αποτελεσματικότητα κάθε στιγμή την ταυτότητα και προέλευση του κάθε ψαριού Primus.

Στον όμιλο Ανδρομέδα πραγματοποιούμε συστηματικούς ποιοτικούς ελέγχους, διασφαλίζοντας στο ακέραιο τις προσδοκίες του καταναλωτή, όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας.

Η ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή των συνεργατών-προμηθευτών μας γίνεται με αδιαπραγμάτευτα κριτήρια τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Επιβλέπουμε διαρκώς την τήρηση των συμφωνημένων αυστηρών προδιαγραφών από όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες μας.

Για να διασφαλιστεί στο ακέραιο η υψηλή διατροφική αξία και η φρεσκάδα των Primus χρησιμοποιούνται τα αρτιότερα υλικά συσκευασίας σε συνδυασμό με μία αυστηρά ελεγχόμενη αλυσίδα ψύξης, με συνεχή τήρηση της σωστής θερμοκρασίας 0 -2◦C, από την αλίευση των ψαριών έως και την παράδοσή τους στα ιχθυοπωλεία.

Όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παραγωγή των προϊόντων Ανδρομέδα Primus, αποτυπώνονται στο Σύστημα Ποιότητας που εφαρμόζουμε και είναι πιστοποιημένο από έγκριτους διεθνείς φορείς.

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

ISO9001:2015

Ο οργανισμός μας, έχοντας πιστοποιηθεί για την εφαρμογή της τελευταία έκδοσης του προτύπου αυτού, δηλώνει περήφανα πως κάθε του διεργασία περιέχει απόλυτη συνέπεια, προσήλωση στην ικανοποίηση του πελάτη, εμπλοκή όλων των απαιτούμενων διοικητικών πόρων και «εμμονή» με τη διαρκή βελτίωση. Σταθερά.

ISO22000:2005

Ως υπεύθυνοι παραγωγοί τροφίμων, έχουμε πιστοποιηθεί για το συνεπή και αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό μας στην ασφάλεια τροφίμου. Ο έγκριτος φορέας πιστοποίησης με τον οποίο συνεργαζόμαστε, τεκμηριώνει κάθε χρόνο τη σιγουριά που συνοδεύει το όνομα και το προϊόν μας ανά τον κόσμο, έως και τον πιο μακρινό προορισμό που διανέμουμε τα προϊόντα μας.