Τα ψάρια μας

Προτεραιότητα στην Ποιότητα, πρωτοπορία στη Γεύση!

Τα ολόφρεσκα ψάρια Primus είναι εξαιρετικής ποιότητας και αποτελούν την απόλυτη γευστική εμπειρία. Είναι τα «αστέρια της θάλασσας», άριστης ποιότητας, εγγυημένης ασφάλειας, με υπέροχα ζωντανά χρώματα που λάμπουν από υγεία.

Εκτρέφονται στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου πελάγους, είναι περιορισμένης παραγωγής, η αλίευσή τους γίνεται κατά παραγγελία, και είναι διαλεγμένα ένα – ένα!

Γνωρίστε τα ψάρια της σειράς Primus: την τσιπούρα, το λαβράκι, το φαγκρί βραχύπτερο και τον κρανιό! Είναι και τα 4 βραβευμένα από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ΙΤΙ στις Βρυξέλλες για την Ανώτερη Γεύση τους. Επιπλέον, ο κρανιός PRIMUS είναι βραβευμένος το 2019 με το Χρυσό Βραβείο των Healthy Diet Awards, στην κατηγορία Healthy Food Product for Children.

PR1MUS Τσιπούρα

Η τσιπούρα με επιστημονική ονομασία Sparus aurata ανήκει στην οικογένεια των Σπαρίδων και τη συναντάμε στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό.

Χαρακτηριστικά: Το σχήμα της μοιάζει με σταγόνα που της επιτρέπει να παραμένει σταθερή στα θαλάσσια ρεύματα για να αναζητάει την τροφή της. Είναι πρώτανδρο ψάρι, δηλαδή γεννιέται αρσενικό και με την ενηλικίωσή του γίνεται αναστροφή φύλου σε θηλυκό.  Έχει ασημένιο χρώμα με ένα χαρακτηριστικό χρυσό τόξο στο μέτωπο και κοκκινωπές αποχρώσεις στα μάγουλα. Τα έντονα χρώματα δηλώνουν φρεσκάδα, όπως είναι τα χρώματα που έχουν οι τσιπούρες Primus.

Η Τσιπούρα Primus μεγαλώνει στο Ιόνιο πέλαγος. Χρειάζεται περίπου 20 μήνες για να φτάσει τα 500γρ και περίπου 32 μήνες για να φτάσει το 1 κιλό.

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες: 152,8kcal

Πρωτεΐνες: 20,2γρ

Λιπαρά: 7,8γρ

Ωμέγα 3: 1,13γρ

Superior Taste Award
Η τσιπούρα Primus είναι βραβευμένη με 2 αστέρια ως αξιοσημείωτο προϊόν για την Ανώτερη Γευση της από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ΙΤΙ στις Βρυξέλλες το 2019.

Superior Taste Award
Το λαβράκι Primus είναι βραβευμένο με 3 αστέρια ως εξαιρετικό προϊόν για την Ανώτερη Γευση του από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ΙΤΙ στις Βρυξέλλες το 2017

PR1MUS Λαβράκι

Το λαβράκι με επιστημονική ονομασία Dicentrarchus labrax ανήκει στην οικογένεια των Μορονίδων και το συναντάμε στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό .

Χαρακτηριστικά: Είναι ψάρι-κυνηγός με μακρόστενο και λεπτό σώμα που το σχήμα του θυμίζει τορπίλη και το βοηθά να κινείται πολύ γρήγορα λόγω βέλτιστης υδροδυναμικής. Το χρώμα του είναι ασημί, λίγο πιο σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιακή χώρα, έτσι αξιοποιεί το λεγόμενο φαινόμενο της αντισκίασης (καμουφλάζ).

Το λαβράκι Primus μεγαλώνει στο Ιόνιο πέλαγος. Χρειάζεται περίπου 20 μήνες για να φτάσει τα 500γρ και περίπου 34 μήνες για να φτάσει το 1 κιλό.

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες: 131,8kcal

Πρωτεΐνες: 20,4γρ

Λιπαρά: 5,4γρ

Ωμέγα 3: 0,94γρ

PR1MUS Φαγκρί Βραχύπτερο

Το φαγκρί βραχύπτερο ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών και το συναντάμε στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό .

Χαρακτηριστικά: Το σχήμα του είναι παρόμοιο με της τσιπούρας με χαρακτηριστικά μεγάλο κεφάλι και σχετικά πλατύ στόμα. Το χρώμα του είναι χρυσοκόκκινο στη ράχη και ασημόλευκο στην κοιλιακή χώρα.

Το φαγκρί βραχύπτερο Primus μεγαλώνει στο Ιόνιο πέλαγος και χρειάζεται περίπου 20-22 μήνες για να φτάσει τα 500γρ και περίπου 30-33 μήνες για να φτάσει το 1 κιλό.

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες: 118,3kcal

Πρωτεΐνες: 19,9γρ

Λιπαρά: 5,4γρ

Ωμέγα 3: 1,02γρ

Superior Taste Award
Το Φαγκρί Βραχύπτερο Primus είναι βραβευμένο με 1 Αστέρι ως αξιόλογο προϊόν για την εξαιρετική του γεύση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας ΙΤΙ στις Βρυξέλλες.

Superior Taste Award
Ο Κρανιός Primus είναι βραβευμένος με 3 αστέρια ως εξαιρετικό προϊόν για την εξαιρετική του γεύση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ΙΤΙ στις Βρυξέλλες.

PR1MUS Κρανιός

Ο Κρανιός με επιστημονική ονομασία Argyrosomus regius ανήκει στην οικογένεια των Σκιαινιδών και τον συναντάμε στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό .  

Είναι γνωστός και ως «γκρανιός» ή «καλαφάτης». Ζει στα νερά της Μεσογείου και συχνά συναντάται σε ρηχά, βραχώδη νερά.

Χαρακτηριστικά: Είναι ψάρι-κυνηγός, γι’ αυτόν το λόγο έχει στενόμακρο σώμα και μεγάλο στόμα με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Τα χρώματά του είναι γκρι και ασημί με κίτρινες αποχρώσεις στην κοιλιά και τα πτερύγια. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μπορεί να φτάσει τα 100 κιλά.

Ο κρανιός Primus μεγαλώνει στο Ιόνιο πέλαγος και χρειάζεται περίπου 15 μήνες για να φτάσει το 1 κιλό και περίπου 30 μήνες για να φτάσει τα 4-5 κιλά.

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες: 142,4kcal

Πρωτεΐνες: 18,4γρ

Λιπαρά: 7,6γρ

Ωμέγα 3: 1,29γρ

Αναζητήστε τα στα συνεργαζόμενα σημεία πώλησης, με την ειδική σήμανση Primus.